•   +381 21 29 91 862
  •   rculum@futoskikupus.com
  • Ваша корпа је празна

Sok od kupusa - kako napraviti i cemu služi

Sok od kupusa - kako napraviti i cemu služiSok od kupusa je aromatična tečnost koja je u narodnoj medicini već jako dugo cenjena kao univerzalni lek. Kupus sadrži fitonutrijente koji štite telo od slobodnih radikala, uzročnika oštećenja na membranama naših ćelija.  Takođe, kupus sadrži enzime koji učestvuju u detoksifikaciji tela (poznato vam je da se zato rasol preporučuje kod mamurluka).  Kupus može smanjiti pojavu raka pluća, želuca, creva i prostate. Kupus daje gradivni materijal za mišiće, čisti krv i popravlja vid, a čak može izlečiti i nagluvost. Praktično, sve ove benefite možete dobiti i unosom soka od kupusa ukoliko niste ljubitelj kupusa kao salate.

Rasol je takođe poznat termin, to je sok od kiselog kupusa i mi prodaju rasola radimo tokom cele godine. Kada govorimo o soku od kupusa, to je sok od svežeg kupusa.  

Ukoliko poželite da probate, ovako se pravi sok od kupusa:

- operite dobro glavicu kupusa,
- u mikser dodajte pola litre vode, 
- ubacite kupus i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.

Samo ova tri koraka i sok od slatkog kupusa je gotov.  Lepota ovog napitka je što, ako vam se ukus ne sviđa, možete mu dodati i neko drugo povrće radi promene ukusa, npr. šargarepu.

Uglavnom, bilo za sok od kupusa ili za rasol - treba vam kupus, zar ne?  Mi naravno preporučujemo naš, Futoški, čija prodaja već uveliko prevazilazi granice naše zemlje.  Ukoliko ste zainteresovani da kupite Futoški kiseli kupus, kontaktirajte nas, a možete nas kontaktirati i za prodaju rasola, ukoliko preferirate to piće u odnosu na ovaj sok za koji smo vam dali recept.  Živeli!